Όσπρια και σαλάτες: 5 λόγοι να τα διαλέξετε.

Είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Πολλά άτομα τις αποφεύγουν, καθώς νιώθουν ότι δεν είναι αρκετά χορταστικές ή δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους σε πρωτεΐνη. Ή ακόμα χειρότερα επειδή δεν έχουν μάθει να τις καταναλώνουν. Οι σαλάτες μπορούν να αποτελέσουν ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα εάν φροντίσουμε να περιέχουν την κατάλληλη ποικιλία συστατικών, γεύσεων αλλά και ποσότητα πρωτεΐνης. Αν προσέξουμε τα παραπάνω, η σαλάτα θα είναι σίγουρα χορταστική!
Ένας τρόπος για να γίνει η σαλάτα πιο χορταστική, χωρίς να θυσιαστεί η θρεπτική της αξία και χωρίς να αυξηθεί η θερμιδική της πυκνότητα με dressings, κρουτόν, τυρί, λάδι, είναι η προσθήκη οσπρίων.
Τα όσπρια αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και σύνθετων υδατανθράκων, συστατικά που αυξάνουν τον κορεσμό και μας κάνουν να νιώθουμε ότι
έχουμε καταναλώσει ένα πλήρες γεύμα.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι όσπρια είναι χαμηλά σε λιπαρά και δεν περιέχουν χοληστερόλη. Ως εκ τούτου, αποτελούν ιδανική επιλογή για άτομα που ακολουθούν δίαιτα ελεγχόμενη σε λιπαρά ή/και χοληστερόλη ή γενικότερα επιθυμούν να ελαττώσουν την πρόσληψη λιπών από τη διατροφή τους.
Τα όσπρια είναι η εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης για τις σαλάτες για τους ακόλουθους
λόγους:
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενσωματώσετε τα όσπρια στις σαλάτες σας. Μπορείτε να τα προσθέσετε σε μια απλή σαλάτα με μαρούλι, ντομάτα και κρεμμύδι ή να τα συνδυάσετε με άλλα λαχανικά, όπως αγγούρι, πιπεριά, καρότο και καλαμπόκι. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε τα όσπρια σε μια σαλάτα με ρύζι, κινόα ή πλιγούρι.
Τα όσπρια αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και σύνθετων υδατανθράκων, τα οποία συμβάλλουν στην αίσθηση κορεσμού. Επιπλέον, τα όσπρια είναι χαμηλά σε λιπαρά και δεν περιέχουν χοληστερόλη. Ως εκ τούτου, αποτελούν ιδανική επιλογή σαλάτας για άτομα που επιθυμούν να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή.
© 2024 Dietelogoi.gr All rights reserved.
Cookie name | Active |
---|---|